marți, 13 aprilie 2010

Paste din porumb cu ton si verdeata, la cuptor




Am testat si eu pastele din porumb, laudate pentru ca nu au gluten si au putine glucide. Ce e drept, difera de pastele clasice din grau, dar mie mi-au parut chiar gustoase. Sunt ceva mai tari, mai elastice decat cele din grau, plus ca nu se dezintegreaza la fiert.
La reteta (o varianta personala a unei retete gasite pe Ptit Chef) am folosit:
-jumatate de pachet de paste din porumb (Arpis)
-1 conserva de ton in ulei, bine scurs
-emmentaler ras
-50 grame unt
-7 linguri lapte
-ceapa verde
-jumatate de conserva cu porumb
-o legatura de patrunjel si una de marar
-sare si piper
-parmezan ras
Am fiert pastele si le-am scurs, apoi le-am amestecat cu tonul, porumbul, emmentalerul ras, laptele, condimentele si verdeata. Le-am pus in tava nonaderenta de rigoare (unsa cu putin ulei), apoi am pus deasupra compozitiei parmezan ras si bucatele de unt.
Am dat la cuptor cam 30 minute la foc mediu. A iesit foarte bun, oarecum asemanator la gust cu drobul. Merge luat si la caserola, la serviciu, pentru ca e bun si rece.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu