luni, 26 aprilie 2010

Ciorba cu ciuperci ca in Bucovina




O ciorba care merge bine in serile cam reci de primavara. Satioasa si aromata.
Trebuie:
-minim 300 g ciuperci (ideal ar fi hribi, eu am avut doar champignons albe)
-3-4 cartofi
-2 morcovi
-1 radacina patrunjel
-1 ardei gras
-cateva fire de ceapa verde
-1-2 rosii
-3-4 linguri ulei
-sare, piper
-verdeata (preferabil leustean si busuioc)
-pentru acrit (bors sau zeama de lamaie, dupa gust)
-smantana
-cativa catei de usturoi
Se taie legumele nu foarte marunt si se soteaza in ulei incins, apoi se adauga apa si se clocotesc la foc mic pana se inmoaie. La sfarsit se asezoneaza de sare si piper, se adauga verdeata si acreala. Se serveste cu smantana amestecata cu usturoi pisat.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu