joi, 31 martie 2011

Briose de post

Pofta de dulce m-a impins sa experimentez niste briose de post. Am pornit din start cu ideea ca s-ar putea sa esuez, fiindca fara ou, unt si lapte copturile nu prea au succes.
Spre surprinderea mea au iesit gustoase, din pacate insa le-am ars pe fund fiindca nu am experienta la copt in forme de hartie. Trebuie sa ma mai documentez.

Briose de post cu ciocolata

-3 cani faina
-4 lingurite rase praf de copt
-1 lingurita sare
-1/2 cana de miere
-1/2 cana zahar
-1 cana lapte de soia cu aroma de vanilie sau simplu
-1/3 cana ulei
-4-5 linguri cacao
-esenta de rom
-50-70 g ciocolata neagra sfarmata

Intr-un bol se amesteca faina, praful de copt si sarea. Intr-un alt vas se amesteca mierea, laptele si uleiul. Se adauga usor amestecul de lapte si miere la compozitia de faina. Se omogenizeaza. Se adauga cacaua si esenta de rom, apoi ciocolata sfarmata, si se amesteca.
Se umplu formle pe trei sferturi maxim, se asaza intr-o tava cu ceva spatiu intre ele. Se poate adauga un topping fiecarei briose: eu am folosit bucatele de ciocolata si musli. Se dau la cuptor la foc mic vreo 20-30 minute sau pana cand se rumenesc usor.

Briose de post cu lamaie si trandafir

-3 cani faina
-4 lingurite rase praf de copt
-1 lingurita sare
-1/2 cana de miere
-1/2 cana zahar
-1 cana lapte de soia cu aroma de vanilie sau simplu
-1/3 cana ulei
-2 linguri coaja rasa de lamaie
-4-5 linguri zeama de lamaie
-esenta de vanilie
-petale de trandafir conservate (uscate sau conservate cu zahar) dupa gust

Se procedeaza exact ca la briosele cu ciocolata, eu le-am pus ca topping petale uscate de trandafir si zahar vanilat.

Abia astept sa coc si varianta cu oua si unt, fara sa le mai ard...sper :)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu