vineri, 18 martie 2011

Taitei de orez cu sos dulce-acrisor de legume




Am avut o saptamana grea, in care nu am gatit nimic. Salate, tartine si compot. Si munca. Dar in seara asta, ajunsa acasa, am resimtit o adanca deprimare, era frig si foamea ma lesina. M-am gandit sa valorific taiteii de orez, pentru ca se fac rapid. Si nu mi-a parut rau, deoarece, alaturi de un sos colorat si condimentat, m-au scos din intristare, iar Petrica a lins farfuria plin de entuziasm.

Asadar, am preparat jumatate de pachet de taitei, tinandu-i cateva minute in apa clocotita, conform indicatiilor de pe ambalaj. Taiteii de orez sunt mult mai usori decat pastele din grau, cu o aroma foarte discreta.



Pentru sos am folosit:

- 3 linguri de ulei
- un ardei gras rosu tocat
- cateva linguri boabe de porumb din conserva
- o rosie tocata
- o mana de ciuperci feliate
- cateva masline negre
- 3 cepe verzi tocate
- 2 catei mari de ustoroi zdrobiti
- 1 morcov mic
- 3 linguri sos de soia
- 3 linguri sos worcester
- o lingurita zahar
- piper
- 2 linguri pasta de rosii

Intr-un ceaun mic se infierbanta uleiul, apoi se adauga legumele, cu exceptia usturoiului. Se soteaza pana cand legumele se inmoaie, se adauga zaharul, sosul de soia si sosul worcester, se amesteca. Apoi se adauga pasta de rosii, se mai lasa pe foc cateva minuete si se adauga in final piperul si usturoiul zdrobit. In principiu nu mai trebuie adaugata sare deoarece sosurile contin suficienta, aici depinde de gust.
Se servesc taiteii alaturi de sosul fierbinte, eu am adaugat si niste calamari afumati de la conserva, plus lamaie.

Update: pentru Cristina, poze fara calamari:)





5 comentarii:

  1. deci, pentru mine fara calamari, o portie cat un ceaun, plizzz!!!

    RăspundețiȘtergere
  2. Sper sa fie in curand live! Si sa-mi ceri si o guma ca mirosi a usturoi!

    RăspundețiȘtergere
  3. de la sosul asta se simte in cele 4 zari :))

    RăspundețiȘtergere