duminică, 20 martie 2011

Spanac cu paste si ciuperci la cuptor

Stiti cat e de frig afara? :(
E vremea de pornit cuptorul si salvat duminica...

- jumatate de pachet de paste scurte fierte si scurse
- 300 g ciuperci taiate, fierte si scurse
- 500 g spanac fiert si scurs
- sare, piper
- o ceapa tocata
- ulei
- cascaval sau emmentaler ras (eu am folosit cascaval de post, deh...)
- cativa catei de usturoi tocati

Intr-o tigaie mai mare se incinge uleiul, apoi se adauga spanacul, ciupercile, ceapa, usturoiul si condimentele. Se amesteca din cand in cand si se lasa pe foc pana cand se inmoaie putin ceapa. Se da branza pe razatoare.
In niste vase termorezistente unse cu ulei se pune un strat de paste, apoi un strat de branza, apoi stratul de spanac si legume si in final un topping de branza.
Se da la cuptor la foc mai redus pana cand se rumeneste usor crusta de deasupra.

2 comentarii:

  1. bai, eu m-am saturat sa-mi tot inghit stuchitul! se aude? (tu scrie mai departe, pune si poze, ca sa ne ametesti pe toti...hm, deci si asta cu spanac pe lista mea)

    RăspundețiȘtergere
  2. nu e cu premeditare! daca mi-e foame, ce sa fac? Mutati-va si voi mai aproape :)))))

    RăspundețiȘtergere