joi, 31 martie 2011

Cum sa dai gust granulelor de soia

In general ma cam feresc de soia, fiindca am avut perioade cand am mancat muuulta muulta fara sa-mi placa deloc. Dar m-am gandit ca merita totusi inclusa in meniurile de post pentru mai multa consistenta.

O combinatie fericita ar fi adaugarea granulelor de soia la clasica ciorba de fasole. Nu intr-o cantitate exagerata. Gustul ciorbei devine mai bogat. Se adauga granulele spre sfarsitul fierberii, cam odata cu fideaua.

O alta varianta ar fi includerea in tocanite sau soteuri.

Ciuperci prajite cu ardei si soia

-500 g ciuperci champignon curatate
-1-2 cescute granule de soia (nu e necesara inmuierea)
-2 ardei rosii tocati
-o ceapa tocata
-o mana de masline
-5-6 linguri ulei
-2 catei mari de usturoi zrdobiti
-o mana de patrunjel tocat
-sucul de la jumatate de lamaie
-optional, 2-3 linguri sos de soia sau worchester
-o lingurita zahar
-sare, piper

Se toaca legumele si se pun in tigaia cu ulei incins la foc nu foarte tare. Se amesteca la cateva minute. Cand incep sa se inmoaie se adauga soia si se amesteca bine. Cand legumele sunt facute (nu trb gatite mult timp, ardeiul trb sa ramana usor crocant), se adauga sarea, piperul, zaharul, sosul, sucul de lamaie, verdeata si, in final, usturoiul.
E o mancare rapida, usor de asociat ca garnitura la peste sau carne.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu