Nu cred ca am mai prins un noiembrie atat de frumos si insorit de cand locuiesc in Iasi, adica de vreo 11 ani. In general noiembrie e deprimant, total deprimant, nu vezi soarele cu saptamanile, e mereu negura amestecata cu smog, umezeala, pomi desfrunziti si noroi. Anul asta insa nu stiu ce s-a intamplat: lumina multa, cald, amurguri spectaculos colorate incadrand silueta Manastirii Galata.
Nu prea am mai gatit...Weekendul asta l-am facut cu ultimii struguri brumarii de capsunica, mandarine si la piece de resistence: castane coapte.
Am gasit la supermarket castanele, chinezesti, nu de Baia Mare (poate mai bine, ca nu au avut viermi). Le-am crestat - pe fiecare in parte - si le-am pus in tava cu taietura in sus. Le-am dat la cuptor la foc mediu spre mic vreo 20-25 minute. Le-am rontait calde, fara alte adaosuri.
Important: niciodata sa nu dati la cuptor castanele fara sa le crestati cu simt de raspundere, altfel vor exploda zgomotos si vor improsca peretii cuptorului de va dura o saptamana sa-l curatati! (La mine a explodat una singura, suficiet cat sa ma sperie bine).
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu