sâmbătă, 4 septembrie 2010

Sufleu de rosii cu vinete



E o reteta luata din revista Secretele bucatariei pe septembrie si face toti banii.

Ingrediente
-2 vinete
-sare
-3-4 rosii
-busuioc
-ulei masline
-piper
-50-100 g parmezan sau cascaval dat pe razatoare
-2-3 catei usturoi
-100-150 ml smantana
-2 oua


Vinetele se taie rondele, se presara cu sare si se lasa jumatate de ora. Apoi se sterg si se rumenesc usor pe ambele parti in tigaia cu ulei incins.
Se taie rosiile rondele.
Se unge o tava cu ulei si se asaza felii de rosii si vinete ca tigla pe acoperis. Se presara busuioc si piper.


Se amesteca usturoiul, smantana, oul, sarea si piperul. Se toarna amestecul peste legume, apoi se presara cascavalul ras.
Se lasa la cuptor vreo 25 minute, la foc mediu spre mic, pana se rumeneste. Recomand mamaliga si mujdei. E mai bun cald.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu