Cum spuneam, revelionul l-am facut prin Tara Barsei si Ardeal. Rudele si-au aratat din plin afectiunea fata de noi, supunandu-ne fara mila unui veritabil maraton culinar. Am trait faze suprarealiste, cand abia ridicati de la masa faceam 2-3 pasi in jurul casei pentru a fi convocati autoritar spre a consuma cine stie ce noua grozavie abia luata de pe foc sau scoasa din cuptor.
"Ia si manca d'aicea!!!"
Asta a fost refrenul. Unii au fost chiar arestati la masa si obligati sa isi sinucida ficatul cu preparate pantagruelice de carnuri, nemaiauzite in Moldova.
Drept consecinta, desi am parasit aceste primitoare meleaguri de vreo 6 zile, inca incercam sa reducem triglicerida cu orez si compot.
Iata cateva modeste exemple spicuite din aventura culinara a cumpenei dintre ani.
Somn proaspat cu garnitura de ardei copti, morcov si cartofi, la cuptor, cu sos de unt cu verdeata:
Ciuperci umplute. Umplute cu tocatura de ceapa si picioruse de alte ciuperci, cu topping de branza, la cuptor:
Bezele cu stafide si afine din alcool, as putea manca non-stop:
No comment:
Tochitura criminala a unchului Ionel...carnat, fleica, slanina, muschi etc:
Muraturi salvatoare: gogosar in otet umplut cu ghebe, dulci-acrisoare:
Prin pod pe la Iulian, una - alta, maruntisuri:
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu