vineri, 7 ianuarie 2011

"Ia si manca d'aicea!!!"


Cum spuneam, revelionul l-am facut prin Tara Barsei si Ardeal. Rudele si-au aratat din plin afectiunea fata de noi, supunandu-ne fara mila unui veritabil maraton culinar. Am trait faze suprarealiste, cand abia ridicati de la masa faceam 2-3 pasi in jurul casei pentru a fi convocati autoritar spre a consuma cine stie ce noua grozavie abia luata de pe foc sau scoasa din cuptor.
"Ia si manca d'aicea!!!"
Asta a fost refrenul. Unii au fost chiar arestati la masa si obligati sa isi sinucida ficatul cu preparate pantagruelice de carnuri, nemaiauzite in Moldova.
Drept consecinta, desi am parasit aceste primitoare meleaguri de vreo 6 zile, inca incercam sa reducem triglicerida cu orez si compot.
Iata cateva modeste exemple spicuite din aventura culinara a cumpenei dintre ani.

Somn proaspat cu garnitura de ardei copti, morcov si cartofi, la cuptor, cu sos de unt cu verdeata:


Ciuperci umplute. Umplute cu tocatura de ceapa si picioruse de alte ciuperci, cu topping de branza, la cuptor:

Rabdare si fantezie. Tare faine sunt platourile de lemn folosite:

Cosulete de ceapa rosie umplute cu slaninuta afumata:


Bezele cu stafide si afine din alcool, as putea manca non-stop:


No comment:

Crema de zahar ars cu aroma de lamaie:

Macrou in sos de tomate la cuptor, cu multa verdeata:

Minunata paine saseasca, cu malai si cartof, cu coaja parfumata si crocanta:


Tochitura criminala a unchului Ionel...carnat, fleica, slanina, muschi etc:

Ciorba de cartofi cu smantana si afumatura:

Tocanita de pui cu galuste: galuste de gris, sos de rosii condimentat, ceapa, morcov, carne de pasare si condimente.


Muraturi salvatoare: gogosar in otet umplut cu ghebe, dulci-acrisoare:

Sauron-ul mancarurilor: sarmale in foi de varza cu ciolan afumat. Petrica stie de ce...

Branzeturi brasovene, inclusiv branza afumata in cetina:

Hrean cu mar ras, o combinatie simplissima dar surprinzator de buna:


Prin pod pe la Iulian, una - alta, maruntisuri:

La multi ani 2011! Sampanie la gheata, au naturel.

And the story goes on...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu