sâmbătă, 25 decembrie 2010

Tort cu cappuccino

L-am gasit, tortul acesta, in calendarul oferit de ultimul numar al revistei Good Food. A iesit ca la carte, exact asa cum ma asteptam: cremos, gustos, usor de preparat. Si are continut serios de cofeina, numai buna sa te tina treaz, fie ca petreci sau citesti LOTR sau te uiti la TV.
Asadar:
-250 unt (in reteta originala ei zic de margarina, dar eu nu consum NICIODATA asa ceva, e otrava curata)
-250 g zahar
-300 g faina
-praf de copt
-4 oua batute
-200 ml cafea f tare, racita
Pt umplutura:
-500 g mascarpone
-2 linguri zahar vanilat
-2 plicuri ness (adaugirea mea, fara ness crema e cam fada)
-ce vreti voi pt decorat, eu am folosit pudra de cacao

Se pregatesc 2 tavi cu diametrul de aprox. 20 cm: se tapeteaza cu hartie de copt unsa cu putin ulei sau unt. Se amesteca bine untul si zaharul, apoi se adauga ouale si se bate compozitia cu mixerul. Se adauga faina si jumatate din cantitatea de cafea, apoi praful de copt, mixand amestecul pana devine uniform si pufos. Se imparte compozitia astfel obtinuta in cele 2 tavi, se da la cuptor la foc mediu 25-30 minute, pana cand blaturile cresc si se rumenesc frumos.
Dupa ce se scot din cuptor, se lasa 5 minute, dupa care se insiropeaza fiecare cu 5 linguri de cafea si se lasa la racit.
Crema: se pune mascarpone intr-un castron, se adauga 2 linguri de zahar vanilat, 3 linguri cafea in care s-a dizolvat ness-ul si se amesteca bine.
Se umplu blaturile cu jumatate din crema, restul se intinde deasupra tortului si se orneaza cu cacao sau cu ce vreti voi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu