Ideal ar fi sa mancam doar gatit in casa, dar nu ma incadrez in categoria plictisitelor mamici casnice, care altceva n-au de facut decat sa elaboreze bunatazuri non-stop (no offence, just the truth). Duminica e cam singura zi cand imi permit luxul de a incerca vreo prajitura on my own.
Asadar:
-5-6 oua
-zahar dupa gust
-o cana faina
-o lingurita praf de copt
-un sfert de pachet de unt (50 g)
-o fiola esenta vanilie Dr Oetker
-zmeura si visine
-zahar pudra
Am spalat si curatat fructele, amestecandu-le cu putin zahar.
Am batut bine albusurile, apoi am adaugat zaharul.
Am incorporat pe rand galbenusurile, faina, untul, vanilia si praful de copt.
Am turnat compozitia intr-o tava unsa cu ulei de masline, apoi am dat la cuptor vreo 40 minute la foc mediu spre mic. Cred ca e mai bine de folosit o tava mai intinsa, ca sa se patrunda compozitia mai uniform.
Cand am scos prajitura din cuptor, am presarat zaharul pudra. A iesit foarte buna, usoara si parfumata.
UPDATE:
Am facut aceeasi prajitura in varianta caise-zmeura, la fel de buna, plus ca bucatelele de caise dau o aroma placuta, acrisoara.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu