duminică, 20 iunie 2010

Tarta parfumata cu visine, zmeura si vanilie

Am trecut azi prin Carrefour si-am vrut ceva dulce...Dar m-am saturat de produsele astea de cumparat, pline de margarina si conservant.
Ideal ar fi sa mancam doar gatit in casa, dar nu ma incadrez in categoria plictisitelor mamici casnice, care altceva n-au de facut decat sa elaboreze bunatazuri non-stop (no offence, just the truth). Duminica e cam singura zi cand imi permit luxul de a incerca vreo prajitura on my own.
Asadar:
-5-6 oua
-zahar dupa gust
-o cana faina
-o lingurita praf de copt
-un sfert de pachet de unt (50 g)
-o fiola esenta vanilie Dr Oetker
-zmeura si visine
-zahar pudra

Am spalat si curatat fructele, amestecandu-le cu putin zahar.
Am batut bine albusurile, apoi am adaugat zaharul.
Am incorporat pe rand galbenusurile, faina, untul, vanilia si praful de copt.
Am turnat compozitia intr-o tava unsa cu ulei de masline, apoi am dat la cuptor vreo 40 minute la foc mediu spre mic. Cred ca e mai bine de folosit o tava mai intinsa, ca sa se patrunda compozitia mai uniform.
Cand am scos prajitura din cuptor, am presarat zaharul pudra. A iesit foarte buna, usoara si parfumata.




UPDATE:
Am facut aceeasi prajitura in varianta caise-zmeura, la fel de buna, plus ca bucatelele de caise dau o aroma placuta, acrisoara.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu