luni, 14 iunie 2010

Macrou marinat cu lamaie si ceapa verde




O reteta extrem de rapida, gustoasa si usoara, care a devenit imediat populara printre ai mei.
-3 bucati macrou curatat si taiat rondele
-5 fire ceapa verde tocata
-3 foi dafin
-2 linguri zahar
-sare
-lamaie rondele
-jumatate cescuta vin
-jumatate cescuta otet (sau dupa gust)
-3 linguri ulei masline
-1 cescuta de apa
-marar, patrunjel, usturoi (optional)

Se pune ceapa in tava, se adauga pestele si se amesteca bine cu sare si zahar. Se adauga dafinul, lamaia, vinul, otetul, uleiul si apa. Se da la cuptor la foc mic pentru 30-40 minute. Este buna calda, dar si mai buna cand se raceste. Eu am servit-o cu marar, patrunjel si usturoi feliute.



2 comentarii:

  1. excelenta reteta. multumesc mult pentru ca ati facut o publica!!!!

    RăspundețiȘtergere
  2. Ma bucur ca v-a placut:) Bon appetit!

    RăspundețiȘtergere