vineri, 24 iunie 2011

Spaghetti cu sos de ton si legume


O reteta simpla si gustoasa, pretabila chiar si celor certati cu gatitul, se stiu ei care sunt.

- jumatate pachet spaghetti
- 1-2 rosii
- 2 cepe verzi sau o ceapa uscata medie
- o mana de mazare congelata
- 1 conserva de ton bucati in ulei
- 2 linguri ulei
- 1 lingura zahar
- sare, piper
- patrunjel + cimbru sau busuioc
- 2 catei de usturoi tocati
- 2-3 linguri pasta de tomate
- 1 cescuta de apa calda

Se fierb spaghetele al dente in apa cu putina sare. Se scurg. NU se clatesc.
Se toaca rosiile si ceapa. Se pun intr-o cratita cu 2-3 linguri ulei, lingura de zahar si cu cescuta de apa. Se adauga mazarea. Se dau la foc mediu cam un sfert de ora, pana se inmoaie legumele. Cu cateva minute inainte de a fi gata, se adauga pasta de rosii, sare si piper, amestecandu-se bine. Dupa ce se ia sosul de pe foc, se adauga tonul din conserva (bine scurs de ulei), verdeata tocata si usturoiul. Se amesteca usor.
Se asaza pastele in farfurie si se toarna sosul deasupra, in cantitate generoasa.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu