- Ceai negru (simplu sau cu lamaie) - 2 pliculete sau 2 linguri, daca e varsat
- 2-3 felii de piersica/nectarina
- 3-4 linguri zmeura sau alte fructe aromate (fragi, coacaze)
- 2-3 felii lamaie
- 2-3 linguri miere sau zahar
- 1 lingura suc de lamaie
-700-800 ml apa
- optional frunze de menta
Intr-o carafa termorezistenta se infuzeaza ceaiul 3-5 minute in 150-200 ml apa fierbinte, dar nu clocotita.
Se scot pliculetele sau se strecoara, dupa caz.
Se adauga fructele, indulcitorul si lingura de suc de lamaie. Se amesteca bine.
Se adauga restul de apa, care trebuie sa fie cat mai rece.
Se serveste cu cuburi de gheata, felii de fructe, eventual menta.
Efectele sunt vizibile, te simti fresh, ca dupa cafea, fara insa a aparea efecte gen palpitatii sau caderi de calciu. In plus, ofera o hidratare de durata si multe vitamine.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu