Reteta de la Petrica:
Chiftele cu sos…mmmmm ! Cum nevasta a fost mai mereu inspirata si gasit nenumarate motive sa nu repete experimentul nereusit de acum cateva luni, n-am gasit alta cale decat de a urma zicala” If you want something done right, do it yourself”, mi-am suflecat manecile, am cumparat carne si am procedat la a incerca sa gatesc chiftele.
Asadar, am adunat ingredientele:
Pentru chiftele:
500 g carne tocata
2 cartofi medii
100 g miez de paine
2 oua
1 ceapa
1 ligurita paprika
Sare, piper
Cimbru, marar uscat
Ulei pentru prajit
2 catei de usturoi
Pentru sosul de rosii:
5 rosii bine coapte
cimbru, piper,
2 linguri sos de soia (ingredientul secret al sotiei)
2 linguri ulei masline
1 catel usturoi,
1 lingura faina
1 lingura pasta de rosii
Am amestecat carnea cu ouale, painea, ceapa, usturoiul si cartofii dati prin razatoarea mica, impreuna cu piper, verdeata si sare dupa gust si le-am invitat mai apoi sa se odihneasca 15 minute, timp in care am preparat sosul, din 5 rosii date pe razatoare, cu cimbru, sos de soia, piper si sare, plus 2 linguri de ulei de masline. Au fiert cam 10-15 minute, iar la sfarsit am adaugat putina faina (cam 1 lingura), amestecata cu putin sos ca sa nu iasa cocoloase si le-am integrat cu succes in sos.In final am adaugat uturoiul pisat si lingura de pasta de rosii. A iesit un sos minunat, aromat, care astepta doar chiftelele.
Aici a intervenit, ca in toate filmele de categoria B, momentul critic al actiunii noastre: cum amestecul de chiftele era foarte apos, am decis sa mai adaugat 2 linguri de faina si o mana de miez de paine ud, care insa nu m-a ajutat sa dau o forma acceptabila chiftelelor. Aici a intervenit mana formata a sotiei, care le-a pregatit lejer pe 2 farfurii, in timp ce eu am inceput sa le imbaiez in ulei. Indata ce a terminat, sotia m-a lasat amanet in bucatarie, si astfel am petrecut urmatoarea jumatate de ora rostogoling chiftelutze de pe o parte pe alta, pana le-am prajit asa de tare incat seamana cu celebrele Crispy Strips de la KFC, lucru care pe mine nu ma deranjeaza, ci dimpotriva.
Imbaiate in sos, sunt o delicatesa. Ma rog doar ca povestea sa aiba un final fericit, nu cu probleme digestive.
mai Petrica, mai mult sos, nu prea vad chifteaua :)), da' daca zici ca a pus si femeia mana, o fi pe undeva!
RăspundețiȘtergerechifteaua...chifteaua e in burta!!! :)))
RăspundețiȘtergere