luni, 19 decembrie 2011

Mere coapte cu stafide, miere si cereale

Ingrediente:

-6 mere mari, fainoase
-o mana de fulgi cereale (orz, ovaz etc)
-o mana de stafide inmuiate in prealabil si stoarse bine
-3 linguri miere
-o lingurita scortisoara
-50 g unt (optional)

Preparare:

Merele se spala, se sterg si li se scoate cotorul.
Se amesteca intr-un bol fulgii de cereale, mierea, stafidele si scortisoara.
Cu acest mix se umplu merele, iar deasupra se poate adauga cate o bucatica de unt, pentru un gust mai bogat.
Se asaza merele intr-o tava tapetata cu hartie de copt, fara sa se atinga intre ele.
Se dau la cuptor la foc mic vreo 30-40 minute, pana se rumenesc usor si lasa sirop in tava.
Siropul respectiv nu se arunca, ci se stropesc merele cu el, avand o aroma deosebita.

Se servesc preferabil calde.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu