duminică, 6 noiembrie 2011

Pizza cu ton si ciuperci



O pizza homemade, extrem de rapida si gustoasa.

Ingrediente:
-o foaie aluat de foetaj din comert (cam 400 g), decongelat
-6-7 ciuperci champignon, curatate si feliate
-o conserva ton bucati in ulei, bine scursa
-o ceapa mica taiata rondele
-cateva masline
-70-100 g cascaval sau emmentaler ras
-3 linguri pasta tomate
-2 linguri apa
-o lingura ulei masline
-sare, piper
-o lingurita zahar
-busuioc, oregano maruntit

Preparare:
Se tapeteaza o tava intinsa cu hartie de copt. Se asaza cu grija foaia de aluat in tava, peste hartie. Se inteapa uniform intreaga foaie de aluat cu o furculita, ca sa nu se umfle.
Se face un sos omogen din pasta de rosii, ulei de masline, 2 linguri apa, sare, piper, zahar, busuioc si/sau oregano maruntit. Cu acest sos se unge foaia de aluat in strat generos.
Se distribuie apoi peste pizza ciupercile feliate, ceapa rondele, maslinele si tonul, iar in final branza rasa.
Se da la cuptor cam 40 minute, la foc foarte mic, fiindca se arde usor. E gata cand aluatul e crocant, farmicios, iar branza bine topita.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu