sâmbătă, 1 octombrie 2011

Tarta cu foetaj si legume

 Ingrediente:

-400 g aluat foetaj
-150 ml sos de rosii cu busuioc
-1 ceapa mica, taiata rondele
-10 ciuperci champignon, feliate
-cateva masline fara samburi
-4 linguri boabe porumb
-4 linguri mazare
-70-100 g cascaval/emmentaler/parmezan - ce aveti prin casa, dat pe razatoare
-verdeata tocata
-o lingurita paprika

Preparare

Se tapeteaza o tava cu hartie de copt, care se unge cu putin ulei. Se intinde foaia de aluat in tava, se aranjeaza colturile, iar partea de pe fundul tavii se inteapa uniform cu o furculita, ca sa nu se umfle la copt. Se unge aluatul cu sosul de rosii, care trebuie sa fie consistent, nu apos.
Se distribuie legumele uniform in tava, fara sa se formeze insa un strat foarte gros, ca sa nu ramana crude. In final se presara branza rasa si paprika.
Se da la cuptor, la foc mic, deoarece la foc mai puternic se va arde sigur aluatul.
Este gata cand se rumeneste toppingul de branza.

Rezulta o tarta consistenta si rapida, ideala de pregatit cand va grabiti dar vreti totusi sa mancati altceva decat sandvisuri.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu