duminică, 2 octombrie 2011

Catina cu miere si alte maruntisuri

Cutreierand azi prin piata, am cumparat niste catina alba. Am auzit ca aceste fructe au puternice proprietati imunostimulatoare, asa ca am decis sa incerc un leac home-made.
Am spalat catina in cateva ape, am zvantat-o si am indepartat bobitele stricate.
Am luat un borcan curat si l-am umplut cam 60-70% cu fructe de catina, apoi am adaugat miere de calitate, amestecand bine.
Am pus capac borcanului si l-am dat la frigider, am inteles ca timp de o saptamana se amesteca zilnic continutul, apoi e gata de consum.
Se ia cam o lingura pe zi, inainte de masa, pentru a preveni racelile de sezon.
Catina ca atare nu o pot manca, e acra-amaruie si astringenta, insa combinand-o cu miere rezulta un amestec cu un gust extrem de placut si reconfortant.
Ramane de vazut cum va arata "leacul" peste una-doua saptamani.

 Am mai gasit la piata si gutui, dar cam verzi, o sa le las pe un raft sa se ingalbeneasca si sa capete parfum.
Si cu putina bafta am capatat niste struguri de la tara, din cei negri pentru vin, minunat de buni dar care din pacate nu se gasesc prin piete.

Iar in restul zilei am molfait faguri din Bucovina, aurii, fragezi si grei de miere pura.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu