miercuri, 10 august 2011

Ciuperci umplute cu camembert la cuptor

Un amestec hranitor si savuros, usor de facut si inca si mai usor de mancat...

-jumatate de kilogram de ciuperci champignons (eu am folosit brune, sunt mai aromate)
-cateva felii de camembert
-o rosie
-2 linguri smantana
-jumatate de morcov mic
-verdeata
-sare, piper
-jumatate lingurita zahar
-3 catei usturoi zdrobiti
-3-4 linguri ulei

Se sterg ciupercile cu un prosop, nu se spala fiindca se oxideaza. Se asaza intr-un vas termorezistent uns cu putin ulei, cu palaria in sus, se presara cu putina sare.
Se desprind piciorusele, se toaca marunt si se pun intr-o tigaie cu 2 linguri de ulei. Se adauga rosia si morcovul tocat, apoi condimentele zi zaharul si se dau la foc mediu pana se inmoaie legumele, amestecand din cand in cand.
Se ia compozitia de pe foc, se adauga smantana, usturoiul si verdeata tocata.
Cu acest amestec se umple fiecare palarie de ciuperca, folosind o lingurita. Apoi se asaza cate o feliuta de camembert pe fiecare ciuperca, deasupra compozitiei.
Se da vasul cu ciuperci la cuptor si se lasa la foc mediu vreo 20-30 de minute, pana se rumeneste branza de deasupra.
Se pot servi cu orez, cartofi sau diverse sosuri.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu