marți, 10 mai 2011

Spanac gratinat cu cartofi si oua


Inca o reteta din seria "spanac la cuptor"... poate constitui o masa in sine, e foarte hranitoare. Noi am luat si la birou, la caserola.

-500-700 g cartofi fierti, cubulete
-500 g spanac congelat
-o cana branza rasa (emmentaler, cheddar, cascaval, orice care se topeste frumos la cuptor)
-3 oua fierte tari
-sare, piper
-5-6 linguri ulei
-4-5 linguri smantana

Intr-o tava unsa cu ulei se asaza uniform cartofii fierti, apoi se presara sare si piper.
Intr-o tigaie cu ulei se pune spanacul congelat si se da la foc, amestecandu-se din cand in cand. E gata cand se evapora apa, cand nu mai lasa zeama. Se adauga sare, piper si smantana, se amesteca si se distribuie peste cartofii din tava. Peste stratul de spanac se asaza feliile de oua, apoi se presara branza rasa.
Se da la cuptor vreo 20-25 minute, la foc mediu, pana se rumeneste deasupra.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu