joi, 19 mai 2011

Omleta la cuptor (frittata) de primavara



Trebuie:
-6 oua
-2 linguri smantana
-4-5 linguri ulei
-3 cepe verzi tocate
-4 linguri porumb din conserva
-verdeata - marar, patrunjel
-cateva rosii cherry taiate
-o mana de mozzarella si/sau emmentaler cubulete
-sare, piper

Se bat bine ouale, dupa care se adauga in compozitie sarea, piperul, smantana si verdeata.
Intr-o tigaie care merge folosita si in cuptor se pune uleiul, ceapa, apoi se pune pe foc amestecandu-se usor cateva minute. Cand a inceput sa se degaje aroma, se distribuie usor in tigaie jumatatile de rosii. Se toarna deasupra compozitia de oua batute, dupa care se adaga si mozzarella. Se tine pe foc vreo 5 minute, pana cand oul incepe sa se inchege, amestecand foarte usor pentru a nu deranja compozitia.
Apoi se ia de pe foc si se da la cuptor (preincalzit) vreo 20 minute, pana se rumeneste. Dupa ce se racoreste putin, se poate portiona, taindu-se foarte usor.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu