duminică, 3 aprilie 2011

Pasiune pentru urzici




Ador urzicile tinere: gustul, parfumul lor aspru si ierbos, chiar si faptul ca inteapa.
Am cumparat azi o sacosa plina de la o tiganca batrana. Si am umplut toata casa de aburi aromati.
O parte le-am bagat la bors, restul le-am facut cu usturoi. Daca nu era post, aruncam pe ele si niste ochiuri ;)


Imi place borsul de urzici ceva mai acru si oarecum iute.
Am folosit:
-un castron maricel de urzici bine spalate si tocate
-4 cartofi curatati si taiati cuburi
-1 morcov tocat
-1 ardei tocat
-1 cana orez inmuiat in prealabil in apa vreo 30 minute
-o legatura de cepe verzi
-750 ml bors
-sare, piper
-cateva linguri de ulei
-o mana de patrunjel si marar tocat

Am pus legumele la fiert, odata cu orezul. Cand au inceput sa se inmoaie usor am adaugat urzicile si uleiul si am mai lasat la fiert vreo 15 minute. Cu 5 minute inainte de a fi gata, am adaugat sare, piper din belsug si borsul clocotit in prealabil. Daca nu este bors, merge si zeama de lamaie, iese la fel de bun. Atata ca se adauga dupa ce se ia mancarea de pe foc.
Tare ar fi mers niste smantana :)...

2 comentarii:

  1. mey, de atunci intondeti de urzicile astea?

    RăspundețiȘtergere
  2. :))))))
    Pai tot intindem de urzici, spanac si crenvusti de soia, ca avem audituri si evaluari si nu mai are cine activa in la cuisine...
    Da'mi scot eu parleala saptamana viitoare ;)

    RăspundețiȘtergere