vineri, 25 februarie 2011

Spanac cu ochiuri la cuptor

Fiindca iarna refuza categoric sa plece, e greu sa nu te gandesti seara la o mancare calda, consistenta si aromata.
Este si cazul acestei retete simple si gustoase.

Trebuie:

- 500 g spanac congelat, preferabil tocat
- 2-3 oua
- 100 ml smantana
- ulei
- sare, piper
- 3 catei usturoi zdrobiti

Se unge un vas termorezistent cu ulei.
Se pune la foc spanacul si se fierbe pana se evapora apa, dar fara sa se arda. Apoi se adauga ulei, sare, piper si smantana, lasandu-se pe foc inca 2-3 minute. Se incorporeaza usturoiul si se pune compozitia in vasul uns, nivelandu-se.
Pentru fiecare ou se face cate o mica adancitura in compozitie, apoi se adauga ouale. Se presara sare si piper si se da la cuptor vreo 20 min, pana cand se fac ouale.
E bun cald, cu paine prajita si branza rasa.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu