sâmbătă, 5 februarie 2011

Spaghetti cu spanac si smantana

-jumatate de pachet de spaghetti italiene de calitate
-o punga de 500 g spanac congelat (cu frunze tocate marunt, nu intregi)
-4-5 linguri smantana
-4-5 linguri ulei
-sare, piper
-o ceapa medie tocata marunt
-3-4 catei de usturoi tocati
- emmentaler ras pentru servit

Se fierb pastele si se scurg fara a se clati (daca sunt de calitate nu au nevoie de clatire, care le ia din gust).
Se fierbe spanacul cu putina sare in foarte putina apa si se lasa pe foc pana cand devine ca un piure si pierde cam toata apa, cu grija sa nu se arda.
Intr-o oala se pune uleiul cu ceapa, usturoiul, sarea si piperul si se soteaza usor cateva minute pana cand legumele incep sa degaje aroma. In acest punct se adauga spanacul si se amesteca. Dupa vreo 5 minute se adauga smantana, se amesteca bine si se lasa inca vreao 2-3 minute, dar cand tinde sa dea in clocot se opreste focul - sosul este gata.
Se asaza pastele in farfurie, se pune peste ele sos si se presara din belsug emmentaler ras.
Rezultatul e savuros.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu