duminică, 13 februarie 2011

Platica umpluta cu orez, mirodenii si legume la cuptor

Este probabil una dintre cele mai reusite retete cu peste pe care am gustat-o vreodata...fara exces de modestie - e de zile mari. Necesita ceva efort, dar merita 100%.

Trebuie:
-2 platici curatate bine, insumand ambele cam un kg (platica e un peste atat de bun, nu e gras, dar are o aroma fina, distincta)

Pentru marinata:
-100-150 ml ulei masline
-sucul de la o lamaie mare
-sare, piper
-3-4 catei de usturoi, zdrobiti

Pentru umplutura:
-o cana de orez fiert, bine scurs
-o ceapa tocata
-2-3 catei usturoi tocati
-un morcov dat pe razatoare
-condiment tip vegeta
-piper
-putina verdeata tocata
-cateva ciuperci taiate
-2-3 linguri zeama de lamaie
-o lingurita de zahar
-o lingurita rasa de scortisoara macinata
-2-3 linguri ulei

Se face un sos omogen din ulei, suc de lamaie, sare, piper si usturoi.
Se asaza pestele intr-o tava care sa-l incapa, apoi se toarna peste el sosul, cat mai uniform, apoi se lasa la marinat macar 30 minute.
Intr-o tigaie se infierbanta uleiul, apoi se adauga ceapa, usturoiul si morcovul, sotandu-se la foc mediu pana se inmoaie. Apoi se adauga orezul si restul ingredientelor pentru umplutura, tinandu-se la foc inca vreo 5 minute. Se lasa la racorit.
Se umple cu grija pestele cu umplutura rezultata, se mai adauga eventual putina apa si ulei, apoi se acopera bine tava cu staniol si se da la cuptor (preincalzit) la foc mediu spre mic vreo 30 minute. Dupa cele 30 minute se inlatura staniolul si se mai lasa la cuptor vreo 15 minute sau pana cand pestele se rumeneste usor.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu