luni, 17 ianuarie 2011

Sufleu de broccoli si ciuperci

Am cautat pe net o reteta de sufleu care sa contina broccoli si ciuperci (iau antibiotice si simteam nevoia de ceva mai consistent). Am gasit o reteta pe blogul unei tipe, poza arata promitator. Dar cand m-am uitat la ingrediente, mi-a crescut tensiunea: untura, tata, untura si faina prajita cu ceapa in ulei, rantas carevasazica...bataie de joc, nu alta ;) Asa ca am lasat cautarea balta si m-am descurcat cum am putut.

Ingrediente:
-un broccoli separat in buchetele
-500 g ciuperci
-2 oua
-4-5 linguri smantana
-4-5 linguri lapte
-ulei pt uns tava
-sare, piper
-verdeata (e buna si uscata)
-100 g emmentaler sau mozzarella (dat pe razatoare)

Ciupercile se curata, se taie felii si se fierb 10-15 minute in apa cu sare, apoi se scurg. Broccoli se opareste 10 minute in apa clocotita cu sare, apoi se pune si el la scurs. Intre timp se bat ouale, se adauga sarea, piperul, smantana, faina, verdeata si laptele.
Se unge o tava cu ulei, se asaza in tava legumele bine scurse, nivelandu-se pe cat posibil, apoi se toarna deasupra compozitia de ou, iar in final se presara branza rasa.
Se da la cuptor la foc mediu vreo 20 minute, pana se rumeneste usor toppingul de branza.
Se serveste cu lamaie, mujdei, muraturi sau ce va trece prin cap.

Un comentariu: