luni, 31 ianuarie 2011

Pui cu miere si sos de soia la cuptor


Iese foarte fraged si aromat, dar ramane o mancare usoara.
-500 g piept de pui dezosat, batut putin ca sa se fragezeasca
-un morcov taiat betisoare
-jumatate de ardei gras feliute
-o mana de ciuperci
-2-3 frunze dafin
-o lingura de miere
-5-6 linguri sos de soia
-sare
-piper
-o lingura busioc maruntit
-cateva feliute de lamaie
-4-5 linguri ulei
-o cescuta apa

Pieptul de pui se sareaza si se pipereaza (atentie la cantitatea de sare, pt ca sosul de soia e destul de sarat si el), se unge uniform cu miere, apoi se pune in tava peste legumele taiate. Deasupra se toarna sos de soia, ulei, se presara busuioc si se adauga dafinul si lamaia. Se lasa putin la macerat, vreo 15-20 minute. Inainte de a fi bagat la cuptor, la foc mediu, se adauga apa si se acopera tava cat mai etans cu staniol. Dupa vreo 20-25 minute se intorc bucatile de pui ca sa se patrunda uniform si, eventual, se mai completeaza cu putina apa. Cu 15-20 minute inainte sa fie gata, cand carnea s-a fragezit complet, se inlatura folia de aluminiu si se da eventual focul putin mai tare, ca sa se rumeneasca friptura.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu