joi, 21 octombrie 2010

Cartofi cu ciuperci la cuptor


Am ajuns azi acasa intr-o stare de deruta completa, afara m-a batut un vant tembel si rece, imi era frig si foame si eram prea obosita sa am chef de gatit. Am calculat ca mai am energie cam pentru un sfert de ora, timp pe care l-am folosit pentru a-mi asigura o masa copioasa si CALDA.

5 cartofi in coaja - spalati bine, taiati in 4
o caserola de 500 g ciuperci champignon intregi, spalate bine
o lingura de sare mare
3 frunze dafin
o lingura busuioc uscat
5 linguri ulei

Toate aceste ingrediente le-am amestecat intr-o tava intinsa, pe care am dat-o la cuptor, foc mediu, vreo 35 minute, pana s-au rumenit toate.

Am pus in farfurie, am adaugat bucatele de unt si praf de usturoi si am revenit la viata, mai ales ca Flori mi-a trimis si niste must dulce, putin acidulat, care a completat admirabil aroma de legume coapte si unt.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu