duminică, 11 aprilie 2010

Rechin cu broccoli


Desi unii nu-l agreeaza, mie rechinul imi place mult, chair daca are pielea ca smirghelul si gust dulce-amarui.
2-3 felii de rechin, spalate bine, se pun la marinat in amestec de vin (alb sau rose), suc de lamaie (2-3 linguri), ulei de masline, plus dafin, cateva ace de rozmarin, piper si sare. Dupa cateva ore se scurg feliile de rechin, se pun intr-o tava nonaderenta cu putin ulei de masline si se dau la cuptor pentru vreo jumate de ora, pana se rumenesc frumos.
Broccoli se spala bine, se rupe buchetele, apoi se clocoteste la foc mic in apa cu sare vreo 5-7 minute. Se scoate din apa, se scurge si se soteaza putin in unt amestecat cu usturoi tocat si patrunjel.
Rechinul se impaca bine cu broccoli, eu le-am adaugat si garitura de cuscus.

Un comentariu: